Släktboken: Kinnarummasläkten under fem århundraden (webbversion)

Nu kommer jag med en reviderad webbversion av släktboken Kinnarumma släkten under fem århundraden som inte innehåller uppgifter som berör GDPR b la. Det ligger mycket arbete bakom boken och det känns inte rätt att de som är intresserade av Kinnarumma sockens historia inte kan ta del av bokens innehåll.

Släktboken: Kinnarummasläkten under fem århundraden av Mattias Åbom

Du som är ingår i släkten är välkommen att höra av dig för att ta del av den fullständiga boken och om du ingår i sammanställningen av ättlingar så får du ta del av den också. Är du inte med i vår slutna Facebookgrupp Ättlingar till Johan Algot Johansson och Jenny Hildegard Persdotter så hjärtligt välkommen.

I boken kan man läsa om grenadjären Lars Gunnarsson vid Jönköpings regemente som var med vid Fredrikstens fästning när vår kung Carl den XII stupade den 30 november 1718. Man kan läsa om när jägarsoldaten Petter Kind vid Älvsborgs regemente och hans kamrater som var med och slogs mot Napoleon och omnämns för kungen för sin tapperhet. Inte minst kan man följa de många strävsamma liv som kämpade för att få ihop livet vid det lilla torpet eller backstugan. Du kan läsa om den fasansfulla berättelsen när rödsoten drog fram och tog 40 människor liv under tre månader. Om hur två föräldrar förlorar alla sina tre barn under 10 dagar.

Berättelsen om hur tre barn på 13, 11 och 7 år blir föräldralösa och blir lämnade åt sitt öde själva i backstugan. Berättelse på berättelse hur pensionerade soldater tvingas att stjäla för att överleva. Berättelsen om pigan som var enastående med tre barn och fick livet att gå ihop. Hur människor fick sälja sina gårdar då svälten och nöden var så stor i Älvsborg som den faktiskt var. De fick starta om sina liv i mindre torp och försöka bruka sin mark och med sina händer tillverka snickerier för att sälja för dem som kunde köpa något. Man kan läsa om föräldrar som gjorde allt för att sin barn skulle få emigrera till Amerika för att få det bättre. Men alla barn fick inte emigrera, de sjuka och handikappade fick stanna kvar.

Denna bok är tillägnad min äskade farmor Berta.

Välkommen att läsa webbversionen av släktboken Kinnarumma släkten under fem århundraden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen