Välkommen till www.minarotter.nu

Efter snart 8 år, 170 inlägg, 130 sidor och över 110 000 besökare så var det dags att fräscha upp hemsidan och göra den mer lättläst.

Målet med den nya hemsidan är att inläggen skall bli trevligare att läsa och att de anor jag forskar på skall presenteras på ett så översiktligt sätt som möjligt. Jag har tittat på olika sätt att presentera forskningen på. Först att skapa en hemsida med hjälp av det släktforskningsprogram jag använder och sedan andra tjänster för detta. Men att få till att läsaren får en helhetsbild av en släktforskning är inte lätt. Nedan försöker jag förklara mitt upplägg.

I vänster menyn kan de se sex släktfoton på de olika anor jag forskar på. Här väljer jag att presentera de olika släkternas linjer. På själva bloggen kommer jag att skriva artiklar om dessa människor och deras sammanhang så att man enklare får ihop släkternas liv.

När du klickar på en bilderna så kommer du att se släktens linjer presenteras med olika sidor som berättar som dessa familjer. I mitt städarbete så är det just nu anorna för Johan och Jenny i Kinnarumma som är genomgången och flyttad till den nya hemsidan men de övriga finns givetvis kvar men finns på den gamla hemsidan till allt är klart. Nedan ser du ett exempel på hur det kommer att se ut på respektive släktsida.

Johans anor

Generation 1
Föräldrar: Johan Johansson (1881-1960) och Jenny Persdotter (1886-1940) från Kinnarumma (P)

Generation 2Farfar och farmor: Hemmansägare Johannes Andersson (1842-1923) och Mathilda Sofia Persdotter (1841-1890) i Sjöbo Södergården

Generation 3
Farfars far och mor: Hemmansägare Anders Petter Johansson (1816-1873) och Anna Britta Petersdotter (1812-1896) i Sjöbo Södergården
Farmors mor: Pigan Edela Carlsdotter (1817-1892) i Källenäs och hennes tre döttrar

Varmt välkommen att fortsatt följa mina rötter i hjärtat av Västergötland!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen