Mina rötter på 7e plats i tidningen SLÄKT!

Till min stora överraskning så har bloggen omskrivits i tidningen SLÄKT (Släkthistoriskt Forum) sista nummer att vara en av de 11 bloggar som tidningen rekommenderar för sina läsare. Att hamna på 7e plats är förstås väldigt roligt. Ett stort tack till tidningen SLÄKT!

Tyvärr så har det under det sista halvåret endast blivit ett fåtal inlägg. Efter tidningens omnämnde så får man ny kraft och inspiration att skriva. De nu över 70 000 besök som bloggen fått talar ju om att bloggen används av forskare kontinuerligt vilket är mycket roligt.

Det är 11 mycket bra bloggar som nämns i tidningen SLÄKT som inspirationstips men det finns absolut fler intressanta släktforskningsbloggar där ute. Just att få inspirera är det jag tycker är roligast med att blogga. Att få inspirera andra att söka sina rötter och lära sig mer om släktens hembygd, Sveriges historia och våra släktingars liv genom genom århundradena.

Första var bloggen ett sätt att presentera min forskning för mina släktingar. Sedan utvecklades det till att presentera intressanta levnadsberättelser och händelser även för de som inte var släktingar. Att få berätta om släkttorkning blev snabbt viktigt och inspirera andra var drivkraften. “Vad hjärtat är fullt av talar ju munnen” som det står i skriften.

“Vad hjärtat är fullt av talar ju munnen” 
Matteus 12:34

Efter att tag när jag forskat så märkte jag att släkten var full av soldater som tjänat fäderneslandet. Att sedan tidigare ha militära erfarenheter och ett mångårigt intresse för militärhistoria i synnerhet så fick forskningen en ny vändning. Först blev det att kartlägga alla soldater som en släktforskare bör sen blev det dags att leta upp torpen i verkligheten och till sist ta reda på vilka slag de deltog i och vilken utrustning de bar etc. Ja bloggen fick också utvecklas med detta och sprida kunskap om det som inte finns att hitta i släktforskarens primära källor.

Nu när man mest håller kurser i släktforskning och föredrag i soldatforskning så kanske bloggen får en ny inriktning. Vem vet…
Ett stort tack till mina bortgångna mor- och föräldrar som tidigt inspirerade mig till att forska. Ett stort tack till min fd. svärfar Donald Freij som med sina över 40 år som släktforskare och lärare varit en stor källa till kunskap. Inte minst ett stort tack till er som läser bloggen och till er som mejlar mig era frågor.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen