Historiskt lägerliv i Kronhusparken 19-21 augusti

Under Kulturkalaset i Göteborg  kommer Kronhusbodarna i det gamla Göteborg vara festligheter och lekar. Där man kan möta föreningar och människor som återger scener från stadens historia i inte mindre än från fyra tidsepoker.

Målet är att tidstroget gestalta fyra tidsepoker med kläder, vanor, redskap och vapen. Det bjuds bland annat på primitivt 1600-tal, musik från 1700-talet, militär exercis, lekar och mat från en 1910-tals tross.
– Tanken är att besökaren ska få en livfull upplevelse av hur livet kunde gestalta sig i staden innan den blev industrialiserad, säger Sven Hagnell, projektledare för Göteborgs Kulturhistoriska Ekonomiska Förening, GKEF.
Evenemanget i Kronhusparken är en del av ett kulturhistoriskt projekt som siktar på Göteborgs 400-års-jubileum 2021.
De deltagande föreningarna är Artilleriavdelningen i Göteborg, Elfsborghs Regementes Caroliner och Gustav II Adolfs Fotfänika.

Öppettiderna i Kronhusparken är:  19-21 augusti
fredag och lördag 12:00 – 20:00, söndag 12:00 – 16:00.
Varmt välkommen till ett historiskt levande Göteborg nästa helg!

0 kommentarer

  1. Det hade jag gärna velat komma och titta på, men då är jag på Släktforskardagarna i Umeå. Jobbigt när det kör ihop sig med sådant man vill vara med på, särskilt om man måste välja. Men den här gången behövde jag inte välja, eftersom jag är ombud för Släktdata på Släktforskarförbundets årsstämma, som alltid är i samband med släktforskardagarna. Fast det kan ju vara trevligt att komma till Umeå, där har jag inte varit sedan 1954.
    Ha det så trevligt på kulturdagarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen