Föredrag om soldatforskning

Under denna månad har jag varit ute och föreläst om soldater och soldatforskning vid ett par tillfällen tillsammans med goda kamrater som visade upp sina handsydda uniformer från 1700 talet (replika). Det som slår mig är det stora intresse som finns för vår historia och lära sig mer om de knektar som deltog i den svenska indelta armén.

Är din förening också intresseras av att ett föredrag om hur man soldatforskar, om soldatlivet och om soldatens 1700 tals uniformer  är du välkommen att höra av dig för ett upplägg som passar Er förening/sammanhang.  Ett föredrag kan kombineras med Karoliner som visar exercis och skjuter salut etc. Har du en släkträff på gång så varför inte hyra in några Karoliner med fana och musköter.

När vi besökte Tidaholms släktforskare så kom ett fint reportage i Västgöta bladet. Vid besöket hos Släktdata i Göteborg så skrev de ett intressant inlägg om föreläsningen och lade även ut en video på uppstarten av föredraget.

Som exempel använde jag min anfader Jonas Spak från Od (P) som avled i kriget mot Danmark 1808-1809 och Abraham Sahlgrén från Murum (P) som sårades i den 3 oktober i Passewalk 1760 och fick medalj tillsammans med de andra sårade i denna strid.
 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ErijC2YDP0U&w=560&h=315]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen