Åhs och Redvägs släkten

Familjen Karl Johansson och Emilia Gill 1917 i Redslared
Familjen Karl Johansson och Emilia Gill 1917 i Redslared

Första raden från vänster: Johan, Karl, Ture.
Andra raden från vänster: Agnes, Tyra, Torsten, Emilia, Gertrud, Erik, Lisa, Hilma.
Nu är det dags att fördjupa sig i min farfar Torsten Johanssons föräldrar, mor och far föräldrar och anfäder. När jag började att släktforska så gjord jag en del på farfars sida. Nu när man har fått mer erfarenhet, gått lite kurser och fått lite mera rutin så nu har jag kompletterat och rättat den tidigare forskningen.
På sidan om Torsten Johanssons anfäder så har jag nu uppdaterat och rättat forskningen samt tagit bort gamla sidor och inlägg för att skapa en bättre struktur och uppdaterad information. Mer är på gång att publiceras. Jag kommer att kalla denna släkt Åhs och Redvägs släkten. Torstens föräldrar de flyttade runt en heldel och det är även lite spretigt på mor och farföräldrarnas olika sidor. Så arbetsnamnet på hans släkt får bli Åhs och Redvägs släkten och får en egen kategori i menyn.
Det är roligt att få börja forskningen med ett familjefoto. Själv tycker jag att fotot är helt fantastiskt och speglar en familj med värme. På bilden är pappa Karl mamma Emilia 44 år gamla. Minsta barnet Gertrud är 1 år gammal, Torsten 4 år, Lisa 6 år, Erik 8 år, Agnes 11 år, Johan 14 år, Ture 17 år, Tyra 19 år och deras äldsta barn Hilma 21 år gammal.
Det vi kommer att få möta i denna släktberättelse och hårt arbetande människor, de är torpare, arrendatorer, backstuge folk, fattighjon, soldater och ryttare. Några emigranter som rest till Amerika finns det också.
Vi kommer att hålla oss i socknar som Varnum, Södra Ving, Hällstad, Od, Timmele, Härna, Möne, Grovare. Hällstad och Od verkar vara på de plater som släkten funnits under längre tider. När vi kommer in på 1900 talet så drar sig släkten mer söder ut i Älvsborgs län till platser som Ljushult, Redslared, Sandhult, Hillared, Viskafors och Fristad.
Tillhör du denna släkt på något sätt eller har information och människor eller platser så är du mer än varmt välkommen att höra av dig!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen