Svenska krig 1521-1814

När man soldatforskar är det inte alltid lätt att veta i vilket krig som sin anfader eventuellt har deltagit i. För att förenkla släktforskningen har jag skapat en sammanställning av Västgöta regemente, Skaraborgs regemente och Älvsborgs regementes deltagande i de svenska krigen 1521-1814.
Detta är en sammanställning av de svenska krigen som de Västgötska regementens deltagit i. För att göra denna sammanställning har jag använt regementshistoriska böcker.
Sammanställning är tänkt att använda så att man lättare kan se vid vilket krig de soldater man hittat i sin släktforskning har deltagit i. Det är inte alltid som mönstringsrullorna ger informationen vilka krig kompaniet, bataljonen, regementet deltog i. Med denna sammanställning kan man få en snabb överblick.
Sammanställningen av Västgötska regementens deltagande i svenska krig 1521-1524.

Västgötska regementens deltagande i svenska krig 1521-1814
Västgötska regementens deltagande i svenska krig 1521-1814

 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen