Gunhild Henrikssons 20 årsdag 1946 i Bussaslätten Ljunghem

När man tittar på gamla kort från Sandhem, Ljunghem, Kymbo mfl orter så verkar det ha varit stora ungdomsgrupper som träffats över socken gränserna på 1940 talet. Jag har ett fint kort från Bussaslätten, Ljunghem som är i från Gunhild Henrikssons 20 årsdag. Som du ser på kortet är det en stor ungdomsskara.
Jag skickade kortet till Holger Bergsten som är i från Ljunghem och frågar om han känner till ungdomarna på kortet. Visst känner Holger till dessa. På 1940-talet så var det ca 60 ungdomar i trakten. Gunhild Henriksson gick i hans systers Inga-Britts klass i skolan. Jag bad Holger att föröka namnge dessa. Det är ju som sagt några år sedan.
Med på kortet är Holger Bergsten själv, min mormor Anna-Lisa, hennes syster Lena och bror Göte och alla kamraterna förstås.
Värt att nämna var att Göte och hans far Oscar gjorde dagsverken på Holgers pappas gård i Ljunghem. På sommaren var det på fälten och på vintern var det arbete i skogen. Oscar var ju torpare i Bussaslättens torp i Ljunghem. Holger minns den gamla trattgramofonen hemma hos Oscar och Hildur i torpet.
Tack Holger för hjälpen!

Gunhild Henrikssons 20 årsdag 10 jan 1946 i Bussaslätten Ljunghem.
Gunhild Henrikssons 20 årsdag 10 jan 1946 i Bussaslätten Ljunghem.

Översta raden från vänster:
1. Reinhold Hernell ljunghem.  2. Tyra ?  3. Ture Sanden från Vättak dräng i Skattegården Ljunghem.  4. Laurens Landberg Slättäng.
5. Namnet borta . 6. Inge Eklund Ekelund Kymbo (senare gift med jubilaren)  7. Karl Hansson Kymbo. 8. Holger Bergsten Ljunghem.
9. Henrik Spargren Bengtsvads kvarn. 10. Tyvärr kan ej. 11. Samma här. 12. Göte Johansson Dalen.
Nedre raden och från vänster.
1. Kerstin Spargren Bengtsvads kvarn. 2. Ing-Britt Bergsten Ljunghem.  3. Gunborg Johansson ? Badens ?
4. 20 åringen Gunhild Henriksson Bussaslätten. 5. Ragnhild ? Efternamn? Blev gift med Verner Granlund.
6. Erna Henriksson Badene .  7. Lena Johansson Dalen . 8. Anna-Lisa Johansson Dalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen