Då var kartläggningen av Oskar i Dalens alla syskon klar

Efter en många timmar så är nu kartläggningen av min mormor Anna-Lisa´s pappas syskon klar. Av Clas Johansson och Clara Andersdotter´s sju barn så blev tre av dem inte äldre än fyra år. Tre av barnen bildade familj och en av dem emigrerade till Chicago.

Nolbo 1925 Clas och Clas syster Tilda och Selma med dotter Märtha Tant Agda Davidsson framsida
Nolbo 1925 Clas och Clas syster Tilda och Selma med dotter Märtha Tant Agda Davidsson

Deras två första barn, Karl Johan Albin och Anna Mathilda blev endast fyra år. Men Clara och Clas gav inte upp. Snart fick de dottern Alma som fick 10 barn, 15 barnbarn och 21 barnbarns barn och jag har även forskat fram ett barnbarns barnbarn. Det finns säkerligen fler. Johan Natanael fick ett barn. Johan Natanael dog redan som 44 åring. Oskar Wilhelm dog under sitt första levnads år. Dottern Gerda emigrerade 1910 till Chicago. Deras yngsta son Oskar fick tre barn, 5 barnbarn, 14 barnbarns barn och i dagsläget så har vi kusiner gett Oskar och Hildur 19 barnbarns barnbarn.
Har du information om Gerda som emigrerade så hör gärna av dig.
Den kompletta forskningen kan du logga in på efter att du har hört av dig till mig.
CLAS Johan Johansson och CLARA Charlotta Andersdotter
Barn 1 Karl Johan Albin f 1876, d 1880
Barn 2 Anna Mathilda f 1877, d 1882
Barn 3 ALMA Josefina Klasdotter
Barn 4 Johan Natanael Klasson
Barn 5 Oskar Wilhelm f 1886, d 1886
Barn 6 Emigrant GERDA Eleonora Teresiia Johanson
Barn 7 OSKAR Einar, Frithiof Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen