Sjöbacka skola 1928

När jag höll på att scanna in foton från förr så hittade jag en stort fint skolfoto. Lite senare bland dokumenten så hittar jag en tidningsartikel med samma foto på. Fotot visade sig vara från Sjöbacka skolan i Sandhem 1928. Med på bilden så hittar jag min mormors bror Göte Johansson och storasyster Lena Johansson.
1928 när fotot är taget så bor Oscar och Hildur Johansson i Bussaslättens torp i Ljunghem, inte långt i från skolan. Min mormor Anna-Lisa är ännu inte född men även hon kommer att gå i Sjöbacka skola. Storayster Lena är 9 år och bror Göte 8 år gammal.
När jag åker på min resa genom Sandhem denna sommar så hojtar min mor till och visar mig Sjöbacka skola. Hon berättar att när min mormor gick i Sjöbacka skola var skolbespisningen i dagens församlingshem vid kyrkan i Sandhem och i samma lokal läste de för prästen.
Känner du någon?
Känner du någon som gick i Sjöbacka skola, kanske känner någon på bilden eller själv gick på Sjöbacka skolan så hör gärna av dig och berätta om något minne.

Skolfoto 1928, Sjöbacka skola
Skolfoto 1928, Sjöbacka skola

Knåstående i första raden från vänster: Olle Karlsson, Harry Krantz, Sigvard Käll, Lennart Johansson, Gunnar Johansson, Reinhold Hernell, John Johansson, Göte Johansson, Yngve Granlumd, Stig Johansson, Inge Löving.
Andra raden: Lena Johansson, Greta Käll, Tyra Johansson, Sigrid Johansson, Thea Bromander, Ingrid Wetterberg, lärarinnan Hildur Johansson, Karin Granlund, Wega Gustavsson, Ines Wetterberg.
Tredje raden: Majlis Bergsten, Margit Ljungberg, Gösta Johansson, Åke Käll, Harry Johansson, Yngve Gustavsson, Gillis Johansson, Gunnar Bergsten, Karin Gustavsson, Elsa Johansson.
Tidningsartikel om Sjöbacka skola 1928
Tidningsartikel om Sjöbacka skola 1928

 
Sjöbacka skola 2014
Sjöbacka skola 2014

Sandhems församlingshem som tidigare var bla skolbespisning
Sandhems församlingshem som tidigare var bla skolbespisning

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen