Nya upptäckter tack vare Skörstorpsboken

Att forska i Skörstorp, Falköping är en rejäl utmaning. I Skörstorp så förs församlingsböcker först från 1824. Födelseböcker och dödböcker förs från 1702. Så hur täcker man perioden mellan 1824-1702? Jo genom att försöka tyda svårlästa boupptäckningar bla. Detta har Ingrid Johansson från Klockaregården gjort i sin bok: Skörstorpboken
Ingrid som började forska på Skörstorp på 1970-talet och fick då börja att forska runt alla gårdar via boupptäckningar som ett komplement till församlingsböckerna innan 1824. Skörstorpsboken är på 500 sidor och resultatet efter en gedigen forskning. Allt som man behöver veta om orten finns i boken. Alla som har bott i Skörstorp och hur alla gårdar och torp har bytt ägare mm finns i boken. Boken innehåller mycket bilder och spännande händelser som skett.  Tack vare boken så har jag hittat nytt material till forskningen som jag troligtvis inte skulle stöta på om inte boken funnits.
Ett stort tack Ingrid för Skörstorpsboken!
Mer information om boken och hur du beställer >>>  

Klockaregården huset revs 1925 Skörstorp
Klockaregården huset revs 1925 Skörstorp

Nu är forskningen uppdaterar om Skörstorps släkten.
Nya bilder och ny information om vart de bodde är upplagd.
Lars August (Johansson) Black och Mathilda Sofia Johansdotter
Åsle.
Morfars (Rune Åbom) morfars far och mor
Johannes Larsson och Maja Stina Svensdotter
Skrivaregården, Blackorna och Horsbacken i Åsle.
Morfars (Rune Åbom) morfars farfar och farmor.
Lars Andersson och Catharina Larsdotter
Storegården och Skrivaregården.
Morfars (Rune Åbom) morfars farfars far och mor.
Anders Jonsson och Maria Andersdotter 
Klockaregården. Morfars (Rune Åbom) morfars farfars farfar och farmor.
Lars Börjesson och Stina Carlsdotter 
Brunnsgården.
Morfars (Rune Åbom) morfars farfars morfar och mormor.

Äldsta anfadern – Jean Andersson 1722
Så just nu vet vi att att August Wilhelm Wahllöfs äldsta anfader hette Jean (finare uttal för johan, jon, etc).
Jean Andersson född 1722 och hans hustru Catharina Andersdotter född 1724 födde sonen Anders Jonasson i Backagården i Bäck, Valstad. Anders kom att gifta sig med Maria Andersdotter och de blev ägare till Klockaregården eller som man då sa Klåckaregården som Ingrid Johansson som skrivit boken nu bor. Ja det var så vi kom till Skörstorp och blev en del i denna bok.
Skörstorpsboken av Ingrid Johansson i Klockregården

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen