Ryttarboställe Lunden i Orleka

Storskifte Orleka 1779_80
Storskifte Orleka 1779_80

Hembygdsföreningen i Fridene-Fröjered-Korsbergas hembygdsförenings har framställen en bok om Orleka och sammanställt kartor och information om vilka som bott i bygden på ett föredömligt sätt. Tack vare deras arbeten vet jag nu exakt var Ryttarbostället Lunden No 18 låg.
Att använda olika hembygdsföreningars många gånger gedigna arbeten att forska i sin bygd kan ge mycket värdefulla ledtrådar och information. De kan till och med göra så att du hittar det torp du letar efter och gedigen information om platsen.
Som släktforskare gäller det att vara försiktig med andra handskällor och hela tiden följa spåren till ursprungskällan så långt det går. I forskningen kring Lars Friberg så har det funnits en del andra handskällor att tillgå. De är bra att använda som ledtrådar. Dock så om jag inte hade envetet letat efter beviset i förstahandskällorna så hade en hel del blivit fel i forksningen.
Fridene-Fröjered-Korsbergas hembygdsförening
Lunden Ryttarboställe, Orleka
Lunden Ryttarboställe, Orleka

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen