Kuturarvsdag i Sverige 8/9 – Besök Fristad Hed

På söndag är det kulturarvsdag och det uppmärksammas på olika sätt runt om i Sverige. Inte minst i Västergötland. Att samtala och få kunskap om dåtida mötesplatser. Ta en titt på Kulturarvsdagens webbportal och titta på vad som kan vara intressant för dig. Själv funderar jag på att besöka Fristad Hed där mina anfäder övat som indelta soldater.
Fristad Hed – En mötesplats genom tiderna
“Vi berättar och visar bilder om Älvsborg regemente mötesplats 1797-1914 med årliga övningar för knektar. Vi berättar också om Fristads folkhögskola – en mötesplats för människor från 1923 och alltjämt.”

Varför Kulturarvsdag? Kulturarvsdagen ska bidra till att skapa förståelse och intresse för kulturarv och kulturmiljöer. Vid olika evenemang runt om i landet visas kulturmiljöer, kulturlandskap och kulturhistoriskt intressanta byggnader och anläggningar och historierna kring dessa berättas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen