MacFamilyTree 7 lyfter din forskning till nya nivåer

Inte för så längesedan kom uppdatering av släktforkarprogrammet MacFamilyTree. Den nya versionen fick namnet MacFamilyTree 7. Den nya versionen gav möjlighet att säkerhetskopiera din Gedcom fil på iCloud.
Det fantastiska med möjligheten med att kunna synka släktforskningen med iCloud är att då kan du ha din forskning på alla dina Mac datorer och på iPad uppdaterad samtidigt. Dvs oavsett i vilken dator eller iPad du skriver in någon ny information så uppdateras informationen på alla dina enheter samtidigt. Är det svårt? Verkligen inte, det kan inte bli enklare och fort går det. Du kan t.o.m ha din forskning på din iPhone.
Visst är det smidigt att kunna sitta skönt vid ett skrivbord med en stor skärm samtidigt som man bara ta sin bärbara dator under armen eller sin iPad och alltid ha sin forskning med sig. Appen MobileFamilyTree presenterar din forskning med samma layout som på din dator med MacFamilyTree 7.
Jag har funderat en tid på att forska i Windows miljö. Efter att ha provat de flesta vanliga programmen som fungerar i Windows miljöer så kan jag nu lägga ner de tankarna. Inte ens de mest påkostade programmen kommer i närheten av MacFamilyTree 7.
Komplementet med ArkivDigitals app som möjliggör att komma åt församlingsböcker etc på sin iPad gör nu forskningen i Mac miljö den mest utvecklade hittills.
Det som nu återstår är att släktforskarförbundet gör sina ovärderliga CD skivor så att de går att installera på Mac. Fast även här finns det en lösning om än något krånglig via programmet Crossover. Nu har jag bara provat Sveriges dödbok men den fungerar perfekt via Crossover på Mac.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=k4wP_U7Bv-s&w=640&h=360]
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=xL90SbwWQeI&w=640&h=480]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen