Husar och småbruksägare Oskar Johansson och Hildur i Dalen

Dalen i Utvängstorp, Sandhem är min mormor Anna-Lisa Åbom´s föräldrahem. Oscar och Hildurs son Göte tog över gården och brukade den under hela sitt liv. Gården finns kvar.

Oscar Johansson
Oscar Johansson

Jag hittade ett gammalt kort på Dalen. Jag vet inte när kortet är taget. Kanske redan på 30-talet. Vi vet när Oscar och Hildur köpte gården. Det var 1940-03-12, men kanske redan innan flyttade de in. Det finns inga kyrkböcker efter 1928 så det går är svårt att ta reda på. Åren innan Dalen så bodde de i Ljunghem, ledstorp, Bussaslättens torp. i Sandhem. Det var där som Anna-Lisa föddes.
Dalen
Dalen

Som barn var jag med min mormor och morfar och besökte Göte i Dalen och satt på traktorn när det harvades på åkern i Dalen. Jag körde förbi Dalen för något år sedan och huset är renoverat och bebott. Hildur har jag minnesbilder av som fem åring. Några bilder som har satt sig kvar.
Hildur med barnen Göte och Anna-Lisa
Hildur med barnen Göte och Anna-Lisa

Jag har nu sammanställt Oscar och Hildurs levnadsberättelse. Hoppas att du finner något nytt och kanske skickar ett e-post till mig och berättar något fint minne om Oscar och Hildur.
Levnadsberättelse Oskar Einar, Frithiof Johansson och Hildur Elisabeth Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen