Skörstorp under under minst fyra generationer

Skörstorps kyrka
Under 1700-1800 talet bodde min morfar Rune Åbom ättlingar i Skörstorp, Falköpings kommun.

Lars August (Johansson) Black och Mathilda Sofia Johansdotter
Torpare Lars, August (Johansson) Black föddes 1850-06-27 i Skrivaregården, Skörstorp, Skaraborgs län (författarens morfars morfars far och mor).

Johannes Larsson och Maja Stina Svensdotter
Johannes Larsson föddes 1822-04-18 i Storegården, Skörstorp, Skaraborgs län  År 1841 arbetade han som Arrendator i Skrivaregården, Skörstorp, Skaraborgs län (författarens morfars morfars farfar och farmor).

Lars Andersson och Catharina Larsdotter
Lars Andersson föddes 1791-10-23 i  Skörstorp, Skaraborgs län, Sverige. Lars arbetade och levde hela sitt liv som lantbrukare på Skrivaregården i Skörstorp, Skaraborgs län. Catharina Larsdotter föddes 1791-10-08 i Brunnsgården, Skörstorp, Skaraborgs län, (författarens morfars morfars farfars far och mor)

Anders Jonasson och Maria Andersdotter
Anders och Maria är föräldrar till Lars Andersson. Då de inscannade församlingsböckerna i Skörstorp bara går bak i tiden till 1824 så kan vi inte komma längre bak i tiden just nu. Både Anders och Maria vet vi att de levde i Skörstorp enl deras son födelsebok. (Författarens morfars morfars farfars farfar  och farmor.

Lars Börjesson? och Stina Carlsdotter
Lars och Stina är föräldrar till Catharina Larsdotter och levde i Brunnsgården, Skörstorp, Skaraborgs län. Då de inscannade församlingsböckerna i Skörstorp bara går bak i tiden till 1824 så kan vi inte komma längre bak i tiden just nu. (Författarens morfars morfars farfars morfar och mormor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen