Familjen Elin och August Wahllöf i Dimbo

Familjen Elin & August Wahllöf
Familjen Elin & August Wahllöf

Vilken fantastisk bild. Hela familjen Wahllöf samlad i Dimbo för ett familjefoto. Familjen bestod av föräldrarna Elin och August och 14 barn.
De som inte är med på bilden är Elinor som avled 1900 endast 1,5 månad gammal. John (Jonthe) avled 1925 5,5 år gammal. Ruth avled 18 år gammal 1936. Alla övriga barn är med på kortet.
Översta raden
Kalle (Hedvigs son), Wilhelm, Konrad
Mellersta raden
Britta, Ella, Edit, Nora, Hedvig, Anna, Hilda
Nedersta raden
Inga, Elin, August, Margit  (i rumpegården)
Med detta inlägg så börjar jag att forska på de såkallade Wahllöf och Åbom släkterna. Nora på bilden är författarens morfar Rune Åbom mor. Är du en del av dessa släkter är du mer än välkommen att höra av dig med information, bilder och annat som kan göra släktforskningen intressant. Jag hoppas att alla namnen stämmer på rätt person. Jag hade själv möjligheten att få träffa flera av dessa personer. Något man kan säga om dom att de var mycket arbetsamma och hade nära till skratt.
Nu kommer jag att forska i församlingsböckerna och hitta källorna så jag vet att den fakta som släkten tidigare samlat in stämmer. Kanske vi rent av hittar något nytt.
Välkommen att följa forskningen och bli en del av den!

0 kommentarer

  1. Julia Wahllöf

    Jag, Julia Wahllöf, är Hedvigs barn barns barn. Min pappa Peter Wahllöf är Hedvigs barn barn.
    Hedvig Wahllöf – Håkan Andersson – Peter Wahllöf – Julia Wahllöf
    Vi är bosatta i Valstad, Tidaholm. I hopp om att jag tillfört något i din forskning! Väldigt kul och intressant läsning.
    Mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen