Soldat Johan Kron vid Kungliga Skaraborgs Regemente, Wartofta Compagnie

Att hitta soldater församlingsböckerna är alltid lika intressant.  Soldaternas liv och gärning var inte lätt men väl så intressanta. Jag har vetet att på min farmors sida så har vi haft soldater som tjänstgjort på Älvsborgs Regemente sedan mitten på 1600-talet och jag har förstått att jag troligtvis har anfäder som varit soldater vid Skaraborgs Regemente. Nu vet jag det.

Jag har skapat en sida som heter “Soldater” där kommer jag att presentera de soldater som jag forskat på. Jag kommer också att skriva lite om de regementen de tjänstgjort vid och ge lite tips på länkar mm.
Varmt Välkommen att läsa om Skaraborgs Regemente och Soldat Johan Kron!

No. 9 Kungliga Skaraborgs Regemente1624–1942
No. 9 Kungliga Skaraborgs Regemente 1624–1942

Soldat Johan Kron

Föddes 1806-10-09 i Hångsdala, Skaraborgs län.
Johan hette från början Johansson men fick namnet soldatnamnet Kron.
Johan blev soldat vid No. 9 Kungliga Skaraborgs Regemente, 1a bataljonen, 3:e, Wartofta Compagnie 1828-02-04 21 år gammal. Johan begärde och fick avsked med försörjning 52 år gammal.
Johan hade soldatnummer N. 465  för Hångsdala, Kronogården enl General mönsterrullan 1822 och N. 475 för Nohlgården, Flata rote enl General mönsterrullan 1847.
Källor: Generalmönsterrullor – Skaraborgs regemente 475 (1859-1863) Bild 108
Släktförhållanden: Johan Kron är författarens morfars, farmors, far.

(Bilden kommer i från http://www.arkivdigital.se)
(Bilden kommer i från http://www.arkivdigital.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen